تحولات لبنان و فلسطین

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: در طول یک سال گذشته، حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز مشاوره برای درخواست نفقه و تمکین مراجعه کردند که از مجموع این مراجعات ۵۵ درصد دعاوی مربوط به نفقه و ۴۵ درصد برای تمکین مراجعه و مشاوره دریافت کردند.

دعوی بیش از ۹ هزار نفقه و تمکین مشهدی‌ها
به گزارش قدس آنلاین ، غلامحسین حقدادی ، در رابطه با وضعیت درخواست به اجرا گذاشتن نفقه در مشهد اظهار کرد: از آن‌جایی که طرح مشاوره برای نفقه و تمکین تنها به مدت یک سال است که در مشهد و برخی از شهرهای استان اجرایی شده، نمی‌توان آماری از میزان نفقه و افزایش یا کاهش آن نسبت‌به گذشته ارائه داد. باید توجه داشت که تعداد درخواست‌های مربوط به نفقه روال ثابتی ندارد و در برخی از ماه‌های سال، روند روبه رشد ۵ درصدی داشته و در برخی ماه‌های دیگر روند کاهشی داشته است.
وی با بیان اینکه «در طول یک سال گذشته حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز مشاوره برای درخواست نفقه و تمکین مراجعه کردند»، خاطرنشان کرد: از مجموع این مراجعات ۵۵ درصد دعاوی مربوط به نفقه و ۴۵ درصد برای تمکین مراجعه و مشاوره دریافت کردند. گفتنی است با ارائه مشاوره حدود یک سوم این افراد از چرخه دادخواست خارج شدند. بنابراین کلینیک‌های مشاوره، عملکرد مناسبی داشته نتایج خوبی به‌دست آورده است.
مهم‌ترین درخواست برای نفقه وادرا کردن مردان به پذیرش مسئولیت است
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی بیان کرد: ۶۰ درصد زنانی که درخواست به اجرا گذاشتن نفقه را داشتند، قصد جدایی ندارند؛ چراکه بیشتر به دلیل مسائل دیگری چون واردکردن فشار بر همسر یا ملزم‌کردن شوهر به پرداخت نفقه است؛ چراکه عدم پرداخت نفقه زن، منجر به نیاز مالی وی شده است، آخرین دلیل درخواست به اجراگذاشتن نفقه توسط زنان، برای وادارکردن مردان به قبول مسئولیت است. بیشتر زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره که درخواست به اجرا گذاشتن نفقه را داشتند برای وادارکردن شوهر به قبول مسئولیت است.
حقدادی اظهار کرد: ۱۰ درصد از این زنان به دلیل عدم دریافت نفقه از سوی شوهرانشان دچار استیصال شده و زندگی‌شان دچار مشکل شده است. بنابراین تلاش داریم همکاری‌های لازم صورت بگیرد تا در مدت زمان کمتری پرونده آن‌ها برای رسیدگی به دادگاه فرستاده شود.
وضعیت اقتصادی جامعه بر فضای خانواده تأثیر منفی می‌گذارد
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی اظهار کرد: برای رفع چنین مشکلی در جامعه بایستی از دیدگاه صاحب‌نظران اقتصادی و اجتماعی بهره بگیریم؛ چراکه ممکن است وضعیت اقتصادی جامعه در سال جاری بر فضای خانواده تأثیر داشته باشد. درواقع مدیریت مالی خانواده در این شرایط اقتصادی سخت می‌شود و دغدغه‌های مالی پیش می‌آورد که ممکن است منجر به دعاوی خانوادگی نیز شود. بنابراین نیاز است از دیدگاه‌های متخصصان استفاده کرد تا تاب‌آوری خانواده را در برابر این مشکلات افزایش دهد.
    
حقدادی بیان کرد: در استان، طرح مشاوره برای افرادی که به دنبال نفقه، تمکین و به‌طور کلی دعاوی خانواده به جز طلاق هستند به این دلیل اجرایی شد که کارشناسان دریافتند بسیاری از افرادی که برای درخواست طلاق به مراکز مشاوره بهزیستی می‌کنند، در گذشته دعاوی گوناگونی چون نفقه برای زنان و تمکین برای مردان بوده که پس از آن، دعوی طلاق می‌کردند.
وی افزود: از دیدگاه برخی صاحب‌نظران اگر در دعاوی نفقه و تمکین افراد، مشاوره و آگاه‌سازی به افراد ارائه شود، احتمال درخواست طلاق کاهش می‌یابد. بر همین مبنا از دی‌ماه سال گذشته، برای دعاوی چون نفقه و تمکین نیز مشاوره اجباری درنظر گرفته شده است. در این راستا نخستین مرکز مشاوره دعاوی خانواده استان با نام مرکز شهدای هفت تیر راه‌اندازی شد و از آن تاریخ به بعد ۱۵ کلینیک مددکاری برای ارائه خدمات مشاوره برای این دسته از دعاوی فعال شدند.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی تصریح کرد: براساس عملکرد مناسب این مشاوره‌ها، سازمان بهزیستی و دادگستری استان تصمیم گرفتند تا این طرح را به شهرهای بزرگ استان چون نیشابور، تربت‌حیدریه، قوچان، کاشمر، سبزوار و تربت‌جام تسری بخشند و در پنج شهر راه‌اندازی شده و نتایج خوبی به‌دست آورده است. 
حقدادی با اشاره به اینکه اطلاعاتی از وضعیت اجتماعی و ویژگی‌های گوناگون زنانی که درخواست به اجرا گذاشتن نفقه داشتند در دسترس نیست، توضیح داد: در آمارهای در دسترس، تعداد نفقه برای فرزندان مشخص نیست. درواقع تأکید برای رفع دعوا است، بنابراین جزئیات نفقه و اطلاعات مربوط به آن زمان ارجاع  به دادگاه، مشخص می‌شود. 
وی تشریح کرد: مشخص نیست که چند درصد از زنانی درخواست نفقه داشتند، شاغل یا خانه‌دار هستند. درواقع سامانه الکترونیکی و اطلاعاتی ثبت شده مربوط به طلاق بسیار وسیع است، اما در مورد دیگر دعاوی خانوادگی این وسعت از اطلاعات وجود ندارد. نکته اینجاست که سامانه طلاق در کل کشور اجرایی شده، اما سامانه نفقه تنها در استان به‌صورت پایلوت اجرایی شده و به‌همین علت اطلاعات برخط ندارد.
منبع : ایسنا
انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.